Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


ORD SOM GÖR ONT

visst kan ord göra ont
mycket ondare än vad
den som sagt orden kan
ana och veta

att få höra att man är lat
ingenting gör den som
uttalat orden vet inte hur
det är och känns att leva
med värk varje dag varje
timme och minut

jag blir ledsen stänger in mig
tills smärtan går över och jag
vant mig vid tanken att det finns
dom som ser mig som lat och
helst inte vill göra något

att få höra sådant gör inte
att värken försvinner och
jag mår bättre

det hände idag jag gick hem
tänkte sitta ute i solen men
det gick inte jag drack ur mitt
kaffe sen gick jag in stängde
dörren

satte mig och läste
innan tröttheten tog över
och jag måste lägga mig
sov en stund

sen vaknade ilskan i mig
jag gick upp tog bilen
trots att jag tänkt gå
till biblioteket och där
beställde jag böcker som
jag är nyfiken på att läsa

när det var gjort och ilskan
fortfarande fanns kvar inom
mig

åkte jag till vår vackra
handelsträdgård
frågade hur jag ska göra
med min rabatt där vissa
växter vill ta över

och nu vet jag
att jag kan gräva flytta
dom växter jag vill
för det är den tiden nu

dör dom då är det så
men fänrikshjärta och
praktlysning fortsätter
säkert att växa och trivas
i min rabatt och jag får
gräva och ge utlopp för
min ilska och på samma
gång visa att lat
det är det minsta jag är





anits 28 april 2011







Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-04-28 19:05



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Eva Helene
2011-05-05

  Anya VIP
Verkligen trist med sådana människor. Bra att du kan göra nått av ilskan.
2011-04-29

    ej medlem längre
Känner igen mig, får höra liknande ibland, "ja men du som bara sitter hemma orkar väl göra något" jag brukar svara de gärna får ta över min värk en vecka o se hur mycket de orkar göra...
2011-04-29

  ULJO
Det finns alltid männiksor som saknar empati, ignorera dem, för det är ju faktiskt bara du som kan bedöma din hälsa.
2011-04-29

  Eva Helene VIP
Ilska omvandlad till energi - fint att du kunde vända de sårande orden till något positivt!
2011-04-29

    maija tuori
Kännde igen mig ..och tack för sanna rader och fina första vitsiporna !!! jag måste gå ut och se dem i naturen innan det är försent !
2011-04-28

  poetryGirl
Trädgård ger tröst
2011-04-28

  Larz Gustafsson VIP
Fint sipptäcke!
2011-04-28

  Larz Gustafsson VIP
Vissa människor saknar empati och verklighetsförankring.
2011-04-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP