Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och mina händer

 

 

händer har smekt hennes hud

fingrar kammat hennes böljande hår

 

fallna kvistar grenar

lagts i högar

 

hon strålar

skönhet

 

där bålen brann

flämtar slagfält

av burkar påsar

skräde

 

ser hennes hud blomstra av smekande händer

däri vet jag beröringsordens öppnandeverkan

 

faktum är att jag alltmer ger upp

ser pyreldars svaga

glödandning

 

söker  stiga in i

lugncirkel

 

och jag har nigit så djupt

så djupt

djupt

inför

 

 

och denna gång om det någonsin sker

kanske jag redan passerat

 

likt en vind och mina händer skall alltid smeka dina

ty de vet utan att veta

utan min vetskap

vem du är

 

däri kan mina händer

alltid smeka dina

kan jag sluta ögonen

drömma

våra

vandringar

 

helt utan din vetskap

 

ja

denna gång

kanske jag passerar

 

likt

en vind

 

faktum är

 

det är ej min hjärtvilja att passsera

 

faktum är

jag ger

upp

 

nu väntar jag endast

på den vilken

med fingers lätta beröring under hakan

lyfter min blick

samt möter mina ögon

till dess

rullar jag ihop mig till en boll

i tystficka

i lyssnande till jordens hjärtesånger

 

vid grinden har jag stått

 

sett den öppnas

sett den stängas

 

denna gång

kanske jag passerar

 

likt

en vind

 

och det är då du sträcker ut din hand

tar in vinden

 

och i det jag andas

ditt är

 

öppnar jag

min

 

mantel




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 206 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-05-01 14:14



Bookmark and Share


  Ex¤animo
talande, kännande, nära... ord...
2011-05-02

  Ninananonia VIP
Vackert! I dina händer..
2011-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser