Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sakta över grässlätten

Tåget. Kvava kupéer rörde sig. Sakta över grässlätten, som i Indien. Hon såg vatten. Slätt grönt vatten. Blått vatten över gräset svävade det.

Hon hade gått till järnvägsstationen, den bleka vita stationsbyggnaden. Mannen i biljettluckan. Han räknade hennes mynt. Tillsammans räckte de till. Biljetten, inte längre.

Hon ville längre bort. Ingen hade väntat. Hon hade inte väntat på någon. Dagarna som föll. Då hennes ögon. Hon hade sammanfattat allt. Det blev till ved. Det brann, och gräset. Det blev torrare.

Över slätten där kreatursflockarna. Så fria de är tänkte hon. De har vattnet, jag har en kappa bara, och en blå hatt. Det är min begränsning, jag har inte vattnet. Så tänkte hon. Men jag har en näktergal, den sjunger.




Prosa (Novell) av Ingela Svenson VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-05-03 17:37



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
De här texterna ska du samla och sammanställa. Boken kommer att bli något stort.
2011-05-04

    ej medlem längre
Hon ville längre bort . . .
De fria kreatursflockarna . . .
En blå hatt och en stor dyrgrip :en näktergal som sjunger . . .
en fin berättelse runt dessa ord, en längtan, ett hopp
2011-05-03

  Nanna X
man vill gärna läsa nästa avsnitt...
2011-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP