Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ängsullsgåva

 

 

fälten andades mjuka moln

vita drömmoln

ängsull

 

varsamfingrars ömhet

lossade

moln

 

molnen lades i förklädesficka

banden runt midjan böljade vind

den långa kjolen skimrade

stegnära kärlek

hjortron

gul

guld

 

en hårslinga hade letat sig fri

hon svepte den undan

i glittrandegest

 

hon sköljde

ängsullen

i silverglöd

sländan

hans gåva

snurrade

 

av tråd vävde hon

klädesväv

hud

 

lyfte blick in i natts strimma

jordarnas doftandeklockor klingade

 

de vakande

rörde vid klang

 

ser du huden

jorden

jordmånen

jord månen

jord

måne(n)

 

ser du månande

mån ande orden

huru dessa vingar månar om själens silverglöd

 

leendefrid fyllde anletsdragen

 

hon bredde ut väven

ritade mönster

klippte

med ögon

ut

 

lade bitar samman

passade in arken

helt utan tvång

gled de samman

strimma landade i hand

spindelmor gav tråd

 

hon tråcklade samman arken med förstygn

bad spindelmor om ytterligare tråd

sömmade samman klädnaden

med kedjestygn

ur efterstygn

utmed

kjortelfållen lade hon rosenbård

runt midjan

lade hon murgröna

vid hjärtat

lade hon orkide

runt halslinningen

körsbärsblom

allt

enligt

 

de vakande

 

i gryningen  hörde hon stegen mjuka

rinna nedför berget

 

soldroppe

såg hon

i sin hand

 

öppna

dagen

 

ser du huden

jorden

jordmånen

jord månen

jord

måne(n)

 

ser du månande

mån ande orden

huru dessa vingar månar om själens silverglöd

 

leendefrid

tände

 

eld

 

hon satte kaffekittel på




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 160 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-05-04 17:45



Bookmark and Share


  Anira
värme..............♥kärlek♥

önskar mej en klänning spunnen av ängsull......
2011-05-04

    ej medlem längre
Suveränt skaldat själsöga.Explosivt alster att njuta just nu!!
2011-05-04

  Ninananonia VIP
:) Vad fin gåva! :) Tack!
2011-05-04

  Mona Drugge
underbart vackert.
2011-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser