Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto 4 maj 2011


PÅ PROMENAD MED VÅREN

idag kom den fram igen, vinterjackan
bara några få plusgrader där ute i det
som kallas vår

jag packade min ryggsäck med det jag behöver
för en långpromenad efter ett möte i vårt
vackra församlingshem

mötet var trevligt, vi pratade, kom överens
om när vi ska vara kyrkvärdar, vi satt sedan
kvar, länge, pratade, fikade

när vi skildes var det lite varmare, så jag gjorde
som jag tänkt började min promenad, efter stigen
jag gick, fanns många fåglar, en kråka blev skrämd
när jag kom flög sin väg, men inte alls långt bara
en liten bit, satte sig bakom en kulle, en stare
vars fjäderdräkt glimmade så vackert i solens sken

under ett träd hade liljekonvaljens blad börja tränga
upp ur marken, vitsipporna var många, stod i vackra
klungor under buskar och träd, maskrosor glimmade
som guld i ett dike där solen värmde gott

jag vandrade i tystnad med fåglarnas alla sånger från
träd och buskar, nere vid ån rann vattnet lugnt och stilla,
en njutning så skön och ro givande

att bara få vara och lyssna till naturens egna ljud
kameran var med och många bilder blev det den
här underbara dagen när jag njöt, kände glädje
att vara jag, få vandra i naturen

känna tystnaden, se ut över åns rinnande
vatten, lyssna till fåglarna, se deras letande efter mat
och för några timmar glömma allt annat bara få vara
och ta del av våren




anits 4 maj 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-05-05 00:42



Bookmark and Share


  Anna*
Underbart! En sådan fin promenad vi får följa med pä =0)
2011-05-07

  filosofian
Du har ett otroligt fint betraktande öga.
2011-05-07

  Bibbi VIP
Fängslande som vanligt.
2011-05-05

  Larz Gustafsson VIP
Ta del av våren är viktigt. Snart är den förbi.

Tjusig bild.
2011-05-05

  Anya VIP
Härlig text som gör mig glad.
2011-05-05

  Lars Hedlin
Äventyr varje dag!
2011-05-05

  poetryGirl
Naturen har allt!
2011-05-05

    sajo
Vilken härlig promenad du bjuder på, ja den varmare jackan har åter kommit fram. Gillar din text och bild.
2011-05-05

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Puttrande mysig rapport, tack vare vinterjackan, antagligen.
2011-05-05

  aol
sant skriftat men det blir varmare igen
2011-05-05

  ULJO
...... men det blir varmare till helgen
2011-05-05

  Eva Helene VIP
Ja, nu är det vinterjackan på och sen ut i naturen! Härlig vårpromenad!
2011-05-05

    papillon
Inga stora ord, "vanlig" men stillsamt engagerande text, "rapport från en majdag"- den får en applåd! Och visst är det otroligt hur en stare kan glänsa i solen!!
2011-05-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP