Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till min minsta lilla dotter. . .




Tilla Lilla

 

 

Sätter mig på en stol,

funderande.

 

Tittar på mitt barn,

studerande.

 

Glädje så STOR hos den Lilla,

ritat en gubbe,

har hon

min

Tilla.

 

Ritar med hela sin kropp,

färger i ansikte,

väntar nog på att mamma

ska säga stopp.

 

Ropar mamma,

hjälp mig nu!

Ta en orange penna,

måla NU.

 

Hör hennes ord Om

färgerna hon lägger fram.

Älskar att måla

denna lilla

3 åriga

madame.

 

Gubbar i färger,

orange och rött.

BLÅ krussiduller -

så sött.

 

Så kom GRÖN och GUL

och ROSA i en salig

KOMPOTT,

 

Ja du min lilla Prinsessa,

du har målat ett

SAGOSLOTT.

 . . . . . . .

 

Underbara barn.

 

Du är alla färgerna på paletten.

 

Tack för målarstunden.

 

 

MAMMA

 




Fri vers av Osvalds_Dotter VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-05-06 20:33



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Wow vilken ljuvlig text - den tar jag till mitt hjärta på direkten! Känner igen situationen från när mina fem juveler var små...vilken underbar tid! Nu njuter jag av sådana upplevelser med mitt barnbarn och min sambos två små. Din text är så härlig, det är sådana "vardagsgrejer" som är de riktiga guldkornen ju! Och du - så jättego liten tjej på bilden, ömsint foto på din dotter - du har väl förstorat och ramat in det??
2011-05-12

  Bibbi VIP
Helt underbar hyllning.
2011-05-08

  Lena Själsöga Keijser
så ljusvackert fyllt med värme
dina hjärtvingar skriver
och jag ser
upplever din Lilla Tilla

tack
2011-05-06

  Osvalds_Dotter VIP
Älskar den bilden,
nyfödd som hon var då... ligger på pappas
bröst och lyssnar på hans hjärtslag.
Nu är hon 3 år,
och full i fart :-)
Ett hjärtligt barn.
2011-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Osvalds_Dotter
Osvalds_Dotter VIP