Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

har du

 

 

var ropar vinden

 

var

var

 

hur menar du älskade vind

 

var

 

var i

 

var i din skönhet

 

har du sett ökensanden

sandhavet krusas lätt på ytan

knottrande hud

 

har du sett solen leende andas

har du sett månen leende andas

har du sett stjärnfolken skrida

 

har du hört

 

var

var

var liv

 

har du sett kristallvindar svepa

med fingrar röra om

lyfta sanden

 

har du sett hur sandens

gnistrande

kaskader

är

det

du benämner moln

 

drabbas ej av panik

då du tror dig inte veta riktning

se molnen segla

 

har du sett kristallvindarna svepa

 

med fingrar röra vid

lyfta sanden

 

moln vackra regnbågsmoln

 

är du

 

var

var

 

i

 

och det hände sig att kristallgårdarna blommade

 

det fanns en gång

och det hände sig att

 kristallgårdarna blommade

 

i dina ögon

i ditt bröst

av dina steg

av dina händer

 

 

de renaste kristalljus

i den blomningen var detta

tankens ursprung

 

tankens

ursprung

 

den skapande källan

 

kristaller gavs färger av

hjärtordens stjärnandning

 

den andningen var i detta skeende inre andning

den andningen kan vi helt enkelt benämna fantasin

 

kanske ljuset blev för starkt

kanske tanken inledde jämföranden

kanske tanken inledde beräkningar

av allts dignitet av

allts täthetsgrad

 

 

tanken lägger en snara runt halsen

 

avskär

förbindelsen

 

därigenom stiger grämelse in i bilden

grämelse av att ej nå fram

 

lyft din blick in i

björkarnas skira grönska

i björksalarnas solkaskader

 

så ser du det

upplöstas

 

allt




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 174 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-07 23:15



Bookmark and Share


  Anya VIP
Hoppfullt! Jag ser hur allt mörkt upplöses. Tack!
2011-05-08

  Ninananonia VIP
Vacker med djupsyn har du :)
2011-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser