Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svaret på en gåta som inlades i en kommentar till en text

Med anledning av den fantastiska respons på min ordgåta som jag lite fräckt smög in i en av lodjurets texter, http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1300771 (Vilken stad åsyftas med följande imperativ?: "Munkklosterföreståndare, tvaga dig!") - dessutom använde jag mig av ett koncept som, låt vara han inte uppfunnit, men som lodjuret förtjänstfullt utvecklat här på poeter.se - känner jag mig nödtvungen att avslöja svaret, inte minst då Redaktionen har hört av sig eftersom min inbox fullständigt svämmat över av svarsalternativ och tydligen dragit ner kapaciteten på denna sida (ber ödmjukast om ursäkt för detta).

Många svar har inkommit som sagt, men inget har varit rätt. En läsare föreslog "Pater-ta-en-dusch", men en sådan stad finns ännu icke. En annan kom med yrkandet "Prior-sköt-din-hygien-för-helvete", men även detta fantasifulla svar får falla på ovanstånde orimlighet.

Det rätta svaret är naturligtvis "Abbottabad" (Abbot, ta bad!).

Den nogsamme läsaren kanske invänder att det borde heta "Abott, ta ETT bad!". Men till saken hör att Abboten luktade så ohyggligt illa, att munkarna snubblade på orden och utelämnade detta "ett" för att påskynda abbotens raka väg till badinrättningen.

God middag!




Fri vers (Modernistisk dikt) av Pitbullpudelns kärna
Läst 550 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-09 14:19



Bookmark and Share


  Pitbullpudelns kärna
Ett plausibelt scenorio och dito kommentar av Gunwale. Så illa som abotten tydligen luktade kan det knappast ha räckt med endast ett bad. Det handlar naturligtvis om bad i pluralis!
2011-05-09

  Gunwale VIP
Eller han kanske behövde många bad!? Föredömligt språk, måste jag säga, och därför säger jag det.
2011-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Pitbullpudelns kärna
Pitbullpudelns kärna