Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överlevde självmordet

Det var sött. Så sött att det blev syrligt, så syrligt att det brändes. 
Läpparna möttes, om och om igen. Väggarna kom närmre, tryckte på. Rummet skakade. Allt skrek nej. Mitt hjärta skrek ja. Därför fortsatte det. Hjärtat sa "hoppa vackra flicka, du har vingar". Alla andra ting är smartare, dem ropade så det gjorde ont i öronen "dumma flicka, du kommer dö!" 
Men varför inte lita på hjärtat, någon gång måste ju det röda vackra ha rätt. Så jag fortsatte. Tills det tog slut. Ingen mer styrka av hans varma läppar, bara den kalla hårda betongen jag nu låg på. Det konstiga var, att även fast jag precis hoppat från ett höghus, kunde jag resa mig och gå därifrån. 




Fri vers av Sophie Jennifer
Läst 402 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-05-11 10:45



Bookmark and Share


  storm
vet inte riktigt vad jag ska säga.. den här var fruktansvärt bra, helt enkelt.
tack för tankvärda ord!
2011-05-18

    ej medlem längre
En dikt som verkligen känns som att den är skriven av en survivour girl. Inte ens självmordet kan beröva henne livet, utan även om man just har hoppat från ett höghus så kan man ändå bara resa sig upp och gå vidare. Betongen må vara hård och kall, men likväl så bevarar ändå läpparna och hjärtat sin värme och sin mjukhet och man reser sig i sin stolthet och går därifrån. Och ibland så finner man även till sin stora glädje att man förmår och orkar så mycket mer än man kunnat ana. Trots allt så är nog världen full av överlevda självmord och tanken är alls inte ovanlig, men klarar man bara av att leva med sig själv så klarar man förmodligen av det mesta i övrigt också. I vissa stunder så räcker det faktiskt bara med att lita till sitt hjärta...
2011-05-12

  Lena Själsöga Keijser
och
du vandrar i din skönhet
2011-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Sophie Jennifer
Sophie Jennifer