Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal käck dam berättade.


Att våga bryta mönstret.

Jag, gamla toka
ska inte skriva dikter
om kärlek och passion.

Nej jag ska sitta hemma
och räkna ATP-poäng o
folkpension

Och inte ska jag
åka runt i hundra knutar
i kabriolett med klädsel utav skinn

Nej, jag ska ringa färdtjänstbil
när jag ska byta
hörselapparaten min.

Och inte ska jag åka till Mallorca
och sola groparna på låren mina

Nej jag ska gunga gungestol
och njuta spetsgardiner fina

Men NU gott folk
nu är det slut på allt
det dumma som Ni vill.

För nu ska loppan levas
för snart så hör jag evigheten till.





Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-05-12 10:59



Bookmark and Share


  Anna*
Heeelt underbar! Glad för den gamla damens skull! Vi har bara ett liv att leva och det ska levas fullt ut utan begränsningar som någon annan lägger på oss ♥
2011-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP