Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betraktelse 11

Folkhemmet
den stora berättelsen
vi alla bär med oss
har krackelerat

Kanske inte för en del
som anser sig stå över
denna berättelse
men för flertalet

Vi lever i en galleria
där entreprenörerna
säljer ut
välfärdstjänster
(hur många gånger har jag inte sagt det)
till den som kan betala
men till undermålig kvalite

Vi lever i en tid
där det sammanhållna
fragmenterats
där politikerna
gjort det omöjligt
att utveckla det allmänna
eftersom det övergripande paradigmet
är budgethållning

Vår landsfader
har blivit butikschef

Vart tog
visionen vägen
om ett samhälle för alla
inte enbart för de starka
utan för de svaga och utsatta




Fri vers av AA VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-05-15 01:11



Bookmark and Share


    Yarissa
Stora applåder!
2011-05-15

  Ninananonia VIP
Mycket bra A.A!
Ja, vart tog den vägen, visionen om ett samhälle för alla ?
2011-05-15
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP