Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hastigt nedkastad och aningens haltande men starkt känd dikt till en av mina döttrar som just tackat nej till ett skivkontrakt, för att istället göra musik som hon verkligen gillar, utan att behöva kompromissa. Starkt!!!


Genom dig...

Genom dig får jag syn på min storhet
genom dig växer jag
genom dig blir jag den jag är
du är du och jag är jag

Ändå ser jag mig i dig
liksom jag ser dig i mig
Ditt geni och musikalitet
började hos mig, jag vet...

Vet så väl hur allting var
ändå missade jag nästan allt
nu så skapar du med charm och fantasi
du är den jag hade kunnat bli...

Nej, jag vet att det är lögn och dikt
för det du gör är helt unikt
Jag var aldrig ens i närheten av det du gör
och om jag jämför oss din storhet jag förstör

Men ifrån mig har blomman din fått kraft
näringen och grunden kommer ifrån mig
smärtan , kärleken och lögnen
har nu destillerats genom dig

Å, du anar ej hur stor den är min tacksamhet
din kvicktänkthet och humor är det bästa som jag vet
Din framgång och din lycka är så välförtjänt
Och jag får ta den till mig som en fin morsdagspresent.







Bunden vers av Sommarnattsljus VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-16 14:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker mycket om din kärleksförklaring till en dotter från en stolt mor. Hastigt nedtecknad, skriver du att dikten är. En form som stämmer så bra med innehållet. Om du hade filat fram en "perfekt" dikt så hade glädjen och spontaniteten gått förlorad. Nu finns där en samklang.

Jag gillar att du så osvenskt vågar lyfta fram din stolthet över dottern. Mer sånt! Må Jante vara död och begraven!

Fint också att du kan se dina gener i henne, men att du ändå kan skilja ut er från varandra. "Unika, olika men ändå lika som bär" sjöng Lasse Tennander en gång. Det gäller sannerligen för mor och dotter i det här fallet!

Frimodighet och civilkurage tror jag har gått vidare mellan generationerna. :-)

Jag gläds med dig!
2011-05-16

  Maj-Lis VIP
Vackert och varmt skrivet
2011-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Sommarnattsljus
Sommarnattsljus VIP