Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om rötter

Var på landet i helgen
kände stillheten
tystnaden
gav ro för själen

Förnam
historiens vingslag
min släkt har funnits
i den trakten sedan århundranden
från jordbrukarland
till industrialism, modernitet och postindustrialism

En känsla av att ha en rot
trots rötter sedan lång tid tillbaka
på en annan plats i ett annat sammanhang

Är det inte så för många
i detta folkomflyttningens tidevarv
där band splittras
men i flyttningen ligger fröet till att
nya band knytes
vi är sådana vi människor

AA




Fri vers av AA VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-05-18 00:27



Bookmark and Share


    snöö
Tror jag vet precis hur du kände. Det är någoting tilltalande med att känna sin egen historia vingslag. Fint berättat!
2011-05-20

  Zelogath
Även en skadad, kanske avhuggen rot
Kan läka och finna fäste
Både i sig själv
Men även om den planteras i
Annan mark
Våra rötter
Vi ska vara rädda om dem
Men inte vara rädd för att
Utöka dem

Fin text, applåd för den
2011-05-18

    ADI Nehlin
ger lite att tänka på ..tyckte om
2011-05-18

  Linda CH VIP
Intressanta tankar! Fint nedskrivna.
2011-05-18

  Anna Maris
Fin reflektion!
2011-05-18

  Ninananonia VIP
Härligt med dessa rötter :) :)
2011-05-18

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Förut hittade man sin livskamrat i grannbyn, och lärde sig älska varandra.
Numer kan man via internet hitta en själsfrände i Nya Zeeland, som också samlar på TTL-elektronik och har nästan hela 74-serien från både Motorola och TI,
2011-05-18
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP