Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..


Bara om någon kunde se..

Om någon brydde sig,
så skulle de förstå..

Om någon brydde sig,
så skulle jag inte behöva utstå detta.

Om någon kunde öppna ögonen och inte vara så blinda,
så skulle jag inte behöva vara kvar i helvetet.

Om någon kunde fråga hur jag mådde,
så hade jag berättat allt.

Om någon fick veta vad mina föräldrar gör mot mig,
så skulle de ändå aldrig förstå.

Om någon fick veta,
så skulle ingen bry sig.

Om någon öppnade ögonen,
så skulle de fortfarande vara blinda och jag blir kvar i helvetet,
det som många kalla för ett tryggt hem.

Om någon kunde fråga hur jag mådde,
så skulle jag ljuga och säga att allt var bra.

Om
bara
någon
kunde
förstå
hur
jag
har
det..




Fri vers (Fri form) av Jasmine_S
Läst 797 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-22 14:14



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
En fasansfull verklighet ungegifär som jag hade det i mitt trettonåriga misshandelsäktenskap.
2011-09-20

    Birgersdotter VIP
Vilet mod och styrka att kunna skriva som du gör!!!
2011-07-17

    AA VIP
Stark och smärtsam text. Bakom de till synes polerade och "fina" fasaderna kan döljas helveten som kan vara svåra att se. Allt är inte vad det synes vara.
2011-06-01

    ej medlem längre
Ett viskat skri som närmast helt ljudlöst fortplantar sig genom rummet och desperat vädjar efter någon slags förståelse. Jag känner verkligen smärtan och behovet av ett uttryck i den här texten. Trots allt så är det så många som inte kan eller ens vill se när man far illa och det som man kallar ett "tryggt hem" kan ibland trots den skenbara vackra ytan ofta vara ett rent känslomässigt helvete. Kanske skulle det lätta om någon tog sig tid att fråga och sedan också stanna kvar och lyssna in svaret, men ibland krävs det nog tyvärr betydligt mer än så. De värsta såren är ju trots allt inte alltid de yttre som med tiden enbart efterlämnar några ärr utan de inre som bara fortsätter att blöda. Och allt man behöver är just någon som verkligen Ser. Någon som lyssnar, någon som bekräftar och någon som reflekterar, kort sagt ett Vittne som är redo att ta emot hela ens berättelse. Den här dikten är faktiskt väldigt modig. I all sin direkthet och styrka beskriver den en verklighet som dessvärre bara är alltför vanlig, men som tyvärr så ofta sopas under mattan och därmed förblir osynlig.
2011-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Jasmine_S
Jasmine_S