Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorgen kväver livet

.

Livets möda
kring varat

tär

sorgens gömställe

fylls

tills livsgnistan fladdrar
oroligt nära att slockna







Fri vers (Fri form) av Mejja
Läst 220 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-05-22 22:54



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så sant så. Stark text som väcker tankar och känslor.
2011-06-09

  Rachel Roth
Just när det är nära att släckas gnistrar det till igen och får liv. Att låtasig beröras av någon, av något...
2011-05-31

  rebecca d VIP
Ty sparven har funnit ett hus och svalan ett bo åt sig
där hon kan lägga sina ungar:dina altaren, Herre Sebaot,
min konung och min Gud

Saliga är de som bor i ditt hus
de lovar di ständigt.

Saliga är de människor som har sin styrka i dig,
de som har dina vägar i sitt hjärta
När de vandrar genom tåredalen
gör de den rik på källor och höljer den med välsignelser.
De går från kraft till kraft, de träder fram inför Gud på Sion.
Herre Gud Sebaot, hör min bön, lyssna, du Jakobs Gud!
2011-05-24

  mjuk
Håller med Gunlög. Må det inte lyckas !!
2011-05-23

    ej medlem längre
En darrande text om en flämtande låga som fladdrar i sorgens mörkervind och nästan är nära att slockna helt och hållet. Och visst kan det ibland kännas som om livet kvävs av alla dessa svarta tankar som bränner, tränger sig på och tar över. Trots allt så är ju inte alltid allting precis så enkelt som man skulle önska att det var och någonstans så finns det också ett gömställe där man stoppar undan allt som man kanske för stunden inte vill eller orkar kännas vid. Men ibland flödar tyvärr saker och ting bara över och hotar att släcka till och med den allra klaraste av livsgnistor. I all sin korthet så är det här en mycket tät och bra beskrivning av en situation där livet faktiskt riskerar att dränkas. Lite grann så känns den som ett uttryck för ett gränstillstånd. En poetisk gestaltning av en uppelvelse där alla själsliga lock tycks lyftas av och där sorgens svarta vågor sveper in och drabbar med full och obeveklig kraft.
2011-05-23

    ej medlem längre
Tunga rader om sorg som försöker släcka liv, må den inte lyckas!
2011-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Mejja