Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto. nu blommor det fint i min rabatt


EN DAG I TAGET

när kvällen kommer
är jag trött
ögonen vill bara blunda
sängen är skön att få
krypa ner i

tar boken försöker läsa
några rader men den
hamnar snart på golvet
tar upp den lägger den
på hyllan där den ska
ligga

glasögonen som också
hamnade på golvet
höll den här gången
också tar upp dom
lägger dom ovanpå
boken

vänder på mig, släcker
lampan, dags att sova
känner hur sömnen
börjar komma

efter ett par timmar
vaknar jag och är blöt
av svett, mardrömmen
är hos mig igen

vänder på kudden
så den blir sval och
skön, men jag har
svårt att somna om

Jag försöker ligga stilla
Låta tankarna komma
och gå till slut somnar
jag

vaknar av att regnet
slår mot rutan jag vill
se ut genom fönstret
så jag går upp drar upp
persiennen

går och lägger mig igen
ligger och ser ut genom
fönstret, det är något jag
tycker om, ligga och tänka
på den nya dagen och vad
den har att ge

klockan är inte mycket
det ännu är tidig morgon
och snart har jag somnat
om

en dag i taget det är
så jag tänker och lever
efter numera ingen
stress det är skönt
att slippa

en dag i taget är
att leva här och nu
inte bakåt inte
framåt utan här
och nu det är så
jag känner och
vill göra






anits 24 maj 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-05-24 16:18



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack att Du låter oss ta del!
2011-05-26

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Det är rätt.
Finns ingen anledning att rusa i förväg till morgondagen,
innan du har njutit färdigt av den dag som redan är.
2011-05-24

  Anya VIP
Finn dikt om hur man finner ron i sig själv.
2011-05-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP