Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

asken

 

 

jag sluter mina händer låter dem falla

löv utan text

utan

hud

 

skira

spindeltrådstunna

linjer är det enda vilket håller samman

askbårder

 

ask

 

han gavs elfenben av de stora vandrarna

han gavs silverblad av silverfrumoder

han täljde henne smyckeskrin

vita rosors

doft

 

han såg ej att hon mottog asken

buren av mjuka molnseglare

sammetsblad djupvioletta

 

hon lägger däri

de vackraste

orden

 

de

 

höljer hennes livslåga

 

ask

aska

 

så vacker var hennes dans

nätters vakan

 

en låga

sirligrörlig

 

ser sig i nattfönsters söderöga

 

hon ler

så är det

förförisk

i osedd

 

eld lägger sig kanske till slut stilla

kanske är det bäst så

 

glöden falnar

är det din vilja

 

vägen

han ser den öppnas

bak väggen

ser

nyckel

stigen

 

länge begrundan lever

till slut rör hon om askan

väcker glöden

 

askbårder

samman håller vilket enda är linjer

spindeltrådstunna

skira

 

hud

utan

text utan löv

jag öppnar mina händer låter dem stiga

 

regn vattnar ask

 

jag lyfter lock av ask

ber orden

flyga

fria

 

till




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 347 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-05-24 23:25



Bookmark and Share


    lärjunge
denna ask

öppnad är en stilla nåd

att bedja

om fylla

med bön
2011-05-25

  Anya VIP
Jaa låt orden flyga fria. Du är så skicklig på det. Bra!
2011-05-25

  Ex¤animo
denna ask med dess stora innehåll, ställer jag varsamt på min hylla, för att öppna och minnas denna vackra saga, tack ännu en gång Själsöga, för dina innerliga meningar *
2011-05-25

  Mona Drugge
Så vacker är denna asken just i texten av orden du bildar;

han täljde henne smyckeskrin

vita rosors

doft



hon lägger däri

de vackraste

orden

de

höljer hennes livslåga



regn vattnar ask


jag lyfter lock av ask

ber orden

flyga

fria


till
2011-05-25

  Ninananonia VIP
Så vacker!
2011-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser