Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och han sade

 

 

däri är det du i morgonregnen ställer dig i floden

däri är det du i kvällsregnen ställer dig i floden och vaskar

vaskandes guldkorn

de vilka möter dina ögon i ljus

är dig

hemmahörandes

 

 

och han sade mig

 

se vallaremannen

se huru fåren flyter nedför sluttningen

vita vågor i gräsets höga

han följer dem med mjuka steg

se vallaremannen sitta lutad till olivträds stam

hör olivträdet spela luta

 

se honom räkna vita molnen fara

hör honom spela den täljda flöjten

 

täljstenen gav honom bladet

 

hör honom spela den täljda flöjten

av körsbärsträdsgåva

 

se honom dricka vingårdens gåva

 

droppe av sol

 

inandas hans lugn

vilket sköljer flockens oro

 

i hans händer

 

och hennes skrud är böljande segel

grönskande i livens hav

 

 

skimrande av

hans

fingerljusa

 

kyss

 

 

och

 

faktiskt såg jag det jag trodde var en gnista

visst såg jag himlarna upplysas

 

det var i den stunden jag insåg detta är en eldfågel

jag håller min sannhets fågel i handen

min enda önskan är dess sång

 

och mina ögon förblöder

 

så viskade jag svag

i nattens öga

 

det var i detta

eldfågel hörde mig

 

 

vart bär du mig

i dina

vingar

 

fågel lade finger över mina läppar

 

baddade

mina ögon

med glädjens

djupa

tårar

 

förtalte mig

ditt namn

 

och i gryningen

då natten lyfte mantel

alltmedan du drömde

vandrade jag till hjärtträdet

kupade mina händer under ett av bladen

droppe föll i

 

väckte dig varsamt ur drömmen

bjöd dig dricka

denna

droppes

strålar

 

däri är det du i morgonregnen ställer dig i floden

däri är det du i kvällsregnen ställer dig i floden och vaskar

vaskandes guldkorn

de vilka möter dina ögon i ljus

är dig

hemmahörandes

 

så sade han hon




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 256 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-05-26 02:21



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Alldeles fantastiskt vackert och ljuvligt skrivet. Mytiskt, sagoskimrande och poetiskt.
2011-05-26

  Anya VIP
Vackert, du för mig till Medelhavets land.
2011-05-26

  Lars Hedlin
I världen vackraste saker händer..själen vilar tryggt!
2011-05-26

  Mow Dean VIP
vacker dikt.

vallaremannen - mitt favoritord av alla i den här dikten.
du är speciell. tack för att du är det.
2011-05-26

  Mona Drugge
Och hon sade. Strålande ljuvligt att åter läsa dess vackra ord i en stunds härlig ro.

Tack...Du själsöga!
2011-05-26

  Ninananonia VIP
Vackra Själsöga!

Underbart vackert är detta och han sade!

De vackraste klok-ord i perfekt balans.

Tycker mycket om det och hur du skriver.

Du skriver med djup och beröring,

där budskapen berör djupt.


Särskilt dessa ord:


"de vilka möter dina ögon i ljus


är dig


hemmahörandes





så sade han hon"
2011-05-26

    lärjunge
regn

varje droppe

sann
2011-05-26

  Kalle.O
Underbar...
2011-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser