Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till alla prinsar

Till alla prinsar
Som insett världens svek
Ni lovades så mycket
Frihet, guld och ännu mer
I era mjuka händer
skulle jorden snurra runt
utan eran styrka
skulle samhället stå tomt

Men era axlar var för svaga
för att bära klotets tyngd
och människohud kan spräckas
när friheten vill ut

Kanske räcker inte händer till
för att greppa tag om allt
Kanske behövs det väldigt många fler
för att hålla världen varm

En prins, en pojke
en människa
Du är inte ensam
Du behöver inte vara stark
Du får vila dina axlar nu
och andas ut ibland

Jag hoppas sorgen kan gå över
när du snart förstår
Att jorden inte kan hållas fast
i ett evigt prinspalats




Fri vers av jagärmonstret
Läst 361 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-28 00:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jagärmonstret
jagärmonstret