Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är monstret

Jag stod åtalad för brott mot normer
av mitt eget självförakt
Alla advokater hade flytt
och jag dömdes till många år av skam
Jag sattes i ensamhet
i en dunkel häktningscell
Runt mig slöt sig väggarna
som en inramning av tystnaden

Dörren var låst från insidan
och fönstret stod på glänt
Nycklarna låg på bordet
Där utanför i livet
väntade friheten

Men bojorna av rädsla
hängde tunga vid min vrist
Britsen var mitt enda hem
Den plats i världen som jag kände bäst

Så med små steg i gräset
prövade jag min kropp
En oro att gå sönder
för varje möjlighet som kom

Och jag tänkte att kanske är alla människor främlingar
för en sån som jag
Som inte kan hantera det oändliga
Som är ett monster och ett evighetsbarn




Fri vers av jagärmonstret
Läst 363 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-01 22:47



Bookmark and Share


  Magnus P.
Oj vad starkt och målande berättat.
2011-06-06

  Robin V
Första stycket är oerhört bra och ger mig en stor lust att lyssna på Pink Floyds låt "The Trial" från "The Wall"-albumet
2011-06-05

    Ken Cassel
den värld som jag kände bäst
Min egen borg!
:)

Mvh

Ken
2011-06-01
  > Nästa text
< Föregående

jagärmonstret
jagärmonstret