Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vuxenhet


Det går rykten om
att hon gråter på
jobbet ibland

den och den har sett
och hört

och eftersom ingen
frågar henne rakt ut

Hur är det
egentligen

börjar hon undra
var hon befinner sig
egentligen

och det föder känslor
av starkt igenkännande
från en uppväxtid
från en skoltid

då det var intressantare
att prata om än att fråga
då det var roligare att
gissa än att veta

då man började ifrågasätta
vem som var vän och inte

och hon tänker att det
kanske bara är sådana vi är
att vi kanske aldrig
egentligen blir vuxna
att det är våra komplicerade
känsloliv som hindrar oss

och vad betyder det
egentligen
att vara vuxen

om vi ändå bara bryr
oss om att prata om
och inte med







Fri vers av SeXara
Läst 613 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-05-28 11:08



Bookmark and Share


  Gunnar Odhner
Genomskådande och träffsäkert. Vad är det som skapar detta avstånd mellan oss?
2011-05-28

  Päronsplitt
WOW, vilken fin träffsäker och hemsk dikt. Den vidrör verkligen en av människans sämre beteende. De väl anpassade styckeindelningarna gör den förträfflig i sin takt rytm och hur den berör...så väl avvägd känns den som. En lysande text som många på jorden tyvärr borde läsa och ta åt sig av. Sååå bra!
2011-05-28
  > Nästa text
< Föregående

SeXara
SeXara