Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är skillnad


på tystnad
och tystnad

den man söker
och den som skriker

alltför högljutt





Fri vers (Spoken word/Slam) av SeXara
Läst 863 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2012-01-19 19:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja,Bokmärks:)

2012-08-16

    ej medlem längre
Klockrent. Bokmärkt.
2012-07-05

  S.A.I. Steve Lando
så sant
2012-06-26

  Ulf D VIP
Vacker reflektion, här finns ett lugn. Det är en bristvara detta lugn, tystnad där vi hör våra behov ropa på oss.
2012-03-02

    ej medlem längre
En bra beskrivning av den skillnad som man kan uppleva inför de olika sorterna av tystnad. Ibland kan den vara så väldigt ljuv och eftersträvansvärd, men den tystnad som bara skriker högljutt inombords när man inte förmår att tala kan verkligen vara plågsam och sitta som en påtvingad munkavle runt ens läppar. Fastän det finns så mycket som man vill förmedla så finner man likväl inget uttryck utan blir kvar i den där lilla bubblan som man lever i utan förmåga att kommunicera och förmedla sina tankar och känslor. Och visst känner man sig instängd när allt det som man upplever som så väldigt klart och tydligt inte finner något utlopp. Den värdefulla tystnaden kan ju vara rent himmelsk när man söker sig till den, men den oönskande och kanske påtvingade är mest som ett skri då allting bara ekar av frustration som inte finner någon förlösning. Så visst är det en stor skillnad. Den ena tystnaden är mild, vänlig och meningsfull. Den andra är mer av en brännande frånvaro och ett inferno.
2012-01-19

  mjuk
Huvudet på spiken :) Tummen upp!
2012-01-19

  Casbah* VIP
stark i sin enkelhet, även då texten är så kort klarar den att bära ett innehåll och en mening mer än vad man vid första läsningen inser
2012-01-19
  > Nästa text
< Föregående

SeXara
SeXara