Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kunglig glans med svans...

 

Min lilla stad fyller 100 år och skall få besök av Kungen och Drottningen, och tänk, precis som i Lars Molins film "Kunglig toilette" från 1986 planerar kommunens politiker att redigera kommuninnevånarnas stad längs färdvägen. De städar, målar om, klipper buskar, bygger om utescenen i vår park, lägger gångmattor på de små träbroarna, tvättar gatlyktorna rena från fågelträck, rensar rabatter, sätter upp blomsterdekorationer och mycket, mycket mer. De som ställer upp och jobbar under besöket får hundra procent ob-tillägg. Tur att det inte händer oftare för då hade kommunkassan sinat.

Vissa skolklasser skall ställa upp och sjunga för kungaparet och har tränat länge både på sången och att gå värdigt därifrån. Idrottsklubbarna visar upp sig i träningskläder och viftar med flaggor. Kungaparet skall sedan äta middag tillsammans med de viktiga inom kommun, näringsliv och idrott för att sedan snabbt flyga tillbaka till Stockholm och firandet på Skansen.

Dock har det inte pratats om att kommunen byggt eller omvandlat någon redan befintlig toalett, om nu kungaparet skulle behöva släppa ifrån sig något som de inte kan behålla någon längre stund.

Trots allt ståhej vill vi som goda kommuninnevånare ställa upp och vinka till Kungen och Drottningen, eftersom nyfikenheten lär. 

 

(c) tk.




Prosa av thyra
Läst 339 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-05-29 01:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fin och frejdig berättelse
2011-05-29

    ej medlem längre
En härlig berättelse på många sätt Thyra. Inte nog med att du får med kungaparets "mänsklighet" genom att nämna toaletten och att nämna alla bestyr som kommunen gör som den borde ha gjort för sina innevånare för länge sedan. Fjäsk och inget annat. Kan man inte visa upp sin kommun som den är ja, då är man inte nöjd med den och borde göra ngt åt det ändå!
Jag tycker att kungaparet borde göra oanmälda besök i sina domäner lite då och då för att hålla sig i verkligheten.
Tack för en mycket bra "story"!
2011-05-29

    ej medlem längre
Påminner mig om när gamle kungen (Gustaf den VI Adolf) skulle komma hem och titta på rara växter i pappas växthus. Alla syskonen stannade hemma för att ta emot, men jag åkte till skolan, vi hade uppsatsskrivning den dagen. Bedömde det som viktigare för mig!
2011-05-29
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra