Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Målar bort tiden medan regnet faller


Blott en sekund



Hon skapar ur hjärtats
hemliga dalgångars rum
när gråten färgar dukar
och munnen vill vara stum

Konstnärens hjärta är
som blombladen hon skapar
det varken nekar eller jakar
förnekar eller bejakar

det sluter sig och öppnar sig ibland
och faller ibland mot marken
där det ligger bultande och
orörd av mänsklig hand

hon skapar som konstnärer gör
inspiration liksom kärlek
växer vissnar och dör
tar ny form och kastar nytt ljus
på vardagen som blommar
eller regnar bort

livet är blott en sekund
alldeles för kort






Fri vers av SeXara
Läst 423 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-05-29 10:38



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Från hjärtat ner i penseln, som ett, när de skapar. Tankarna blir som bortblåsta, då kreativiteten dem sinsemellan flödar utan hinder. Det omedvetna hamnar då på pränt.

Rytmen här är pulserande. Öppnar, sluter, öppnar, sluter, som hjärtslag i mitt sinne.

Upplever som att alstret slutar vid sista stycket och att de två sista raderna egentligen inte behövs. Ändå är jag inte säker på om de borde tas väck - står själv kluven till dessa tankar jag för dig nämner.

Oavsett, så är det ett oerhört vackert, sinnligt alster, du låtit mig ta del av. Tack.
2011-06-02

  Lena Själsöga Keijser
så underbart vackert skriver du
bladen
skriver du
regnen

tack
2011-06-01

  mare VIP
Mycket bra och fint skrivet..
2011-05-29

  PPQ
du är så bra
2011-05-29
  > Nästa text
< Föregående

SeXara
SeXara