Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

. . . simons ord . . 




Lekfull

 

Så kom sonen hem från skolan

 

glad i hågen,

 

cyklat hem på nya

 

bågen.

 

 

Glittrande ögon,

 

leende mun,

 

 

full av glädje, för att sedan berätta...

 

idag har vi lekt

 

att vi var fulla,

 

ramlade omkull, sneda tramp,

 

in i ett träd

 

föll vi,,

 

 

Fördomsfulla

Mamma,

fasade över sonens

ord som ramlat ut

från  hans läppar.

 

Sansade mig,

ansade mina

ord i min

stumhet,,

 

sonens dumhet,,

 

"Har du sett någon full"

frågade jag,,

 

SÅ kom svaret ur hans

leende mun,,

 

Får man inte vara

 

LEKFULL?

 

........

 

Hans sätt att se,,

när man spelar full,,

ramlar man omkull,,

 

Lekfull,

lämnade mamma

ångerfull,,

 

men med ett glittrande leeende

och

Kram.

 

Förlåt min son,

du är Full,,

 

VÄRDEFULL.

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Osvalds_Dotter VIP
Läst 710 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-06-01 11:02



Bookmark and Share


  Erik H.J Hultin
Haha Lek-full , suverän ordvits!
2012-06-18

  Micael Axelsson
Hahaha! Barns logik är så mycket mer logisk än den tillkrånglade vuxnes, som hunnit med att bli så befläckad från alla fördomar.
2011-06-02

  Järnkatten
Åh så ljuvlig text, spritter...mycket har vi att lära i livet inte minst från våra barn...
2011-06-02

  mare VIP
Mycket tänkvärd och bra dikt ;)
2011-06-02

  Lena Själsöga Keijser
du skriver lyssnandegesten
det vackra i att släppa alla färdiga bilder
samt tillåta barnet visa
vägen
2011-06-01

  kirsti ylinikka VIP
Ungar...Fint skrivet!
2011-06-01

  Ninananonia VIP
Härligt!
Ja det gäller att verkligen lyssna :) :) :)


Hi,hi!
2011-06-01

  Junitvillingen
Mmmmm, så livsbejakande, härligt, lekfullt...och liiite ångerfull mamma, men det behöver "hon" inte vara - för moahhhh vilken skön text som kom till tack vare sonens o kompisarnas sätt att "leka fulla";-))))
2011-06-01

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Åh. Vilken härlig text, som spritter av lekFULLhet.
2011-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Osvalds_Dotter
Osvalds_Dotter VIP