Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På tröskeln

På tröskeln till sommar
njutningsfulla och bekymmersfria dagar

Denna sista dag på tröskeln
har gett föraningar om vad som komma skall
värme, sol och prunkande grönska
har präglat dagen

Sitter med öppen dörr
och känner sommarens smekningar
anar fortfarande ljuset som inte vill försvinna

Vill fånga detta nu
och spara det i minnenas bank
att ta fram
när mörkret åter knackar på dörren
och vill göra entre

Men innan dess ska vi njuta
och göra allt för att fånga dagen
vilket är lättare att säga
än göra




Fri vers av AA VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-05-31 23:32



Bookmark and Share


  Järnkatten
Underbart skrivet, ljuv poesi...
2011-06-02

  Linda CH VIP
Upplyftande och alldeles underbar! Jag önskar man kunde spara sommaren inom sig.
2011-06-01

  Jasmine_S
Riktigt underbart skrivet av en duktig poet!
Fortsätt som du gör, så kommer du gå långt.
2011-06-01

  mare VIP
Mycket blir vad man själv gör det till...bra text..
2011-06-01

  Filosofen2
Underbar text!
2011-06-01

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Lycka till.
För en god diktare, kan en bra minneshåv kan ha formen av penna, block och vakna ögon.
2011-06-01

  Ninananonia VIP
:) Mycket härlig att läsa.
Och du har så rätt!
Ta vara på stunderna nu :)
2011-05-31
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP