Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath




Finnas

 

tillsammans har ni alltid gjort
du minns inget annat

 

tiden går
du är snart tolv
lapphunden börjar bli grå
på bollek tröttnar han fort

 

er kärlek är fortfarande lika stor
du borrar ditt huvud in i hans päls

 

ser smärtan i din blick
du vet att tiden går
en dag tar tiden slut

 

dina tårar kommer
i köket

 

så går du tillbaka
ni ligger tätt intill
ditt huvud vilar i hans päls

 

             *

 

vi sitter i bilen
du och jag

 

trötta och nöjda
simborgarmärket
klarade vi av

 

hängande på
bassängkanten
berättar du
om viktiga saker i livet

 

som att få ärliga svar
undanflykter är det värsta du vet

 

sen cyklar du runt
och gör konster för mig
på skolgårdens asfaltplan

 

vi väntar
i solen en stund
du och jag
på att mamma skall komma
tillbaka

 

 

              *

 

hon målade en gång en tavla
av bilden på er

 

hunden och barnet


små barn var svåra
att förstå sig på sa hon ibland

 

hundar och katter
intog lätt hennes hjärta

 

och barnen
när de blev större

 

idag lagade jag
Fina Fisken
efter hennes recept

 

hon som målade tavlan
på barnet och hunden

 

hon finns kvar i minnet
i tavlan
i smaken av pepparrot, tomatpuré och muskotnöt

 

hon skulle säkert
skaka på huvet åt dikten
tänker jag leende

 

hon var
en sträng kritiker
och hade ett alldeles
eget mått
på vad som fann nåd
inför hennes ögon

 

hon var den hon var
speciell
på sitt alldeles eget sätt

 

© Eva Langrath 2011




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 493 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-06-01 20:13



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fängslande skildring.
2011-06-14

  Linda CH VIP
En gripande och fantastisk text tagen direkt ur livet.
2011-06-02

    ej medlem längre
En fin dikt, fylld av kärlek och glädje.
2011-06-02

  Rachel Roth
Din dikt är rik, förmedlar så mycket, med lagom detaljer och rymd mellan orden.tack!
2011-06-02

  walborg
Generationerna går ihop - gripande minnen av barnet med hunden.
2011-06-01

  M.A.J.R
väldigt berörande
bra skriftat
2011-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP