Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad sker

Jag låtsas som att ingenting
som att ingenting har hänt
Som att alla dessa dagar är ett vakuum

Som att all denna tomhet var en dröm
en ond ond dröm
Som att ingenting
just ingenting har hänt



Jag trodde helt ärligt att jag var
helt fri
Jag släppte
helt tanken

Jag gick sakta vidare på sjösjuka ben
Jag gick under marken



Och ingenting annat än rösten din
innan allt det där hände som slet oss itu
Ingenting annat hotade det
som jag gick i min skugga
och lutade mot



Ett spel ett spel
allt vi har är ett spel
och en trängande önskan av närhet

Att självvalt vara själv är en sak men
när ensamheten slår
sina giriga klor i
det du trodde var en autonom individ
Då är du inte längre så kaxig
Då inser du allting vara ett spel
Jag flyttar min pjäs i Fia med knuff
på ett bräde ämnat för Schack



Ett hus av kort med brända knutar
en sömnlöshet
ett diagram

Någon tecknade
i matematikens namn ned
de siffror som alla förträngt
för att kunna påvisa
det som alla vill veta

Hur kan ett krossat hjärta
förlora
tvåhundra liter blod
Och ändå utan att tveka
åter lyfta dig över moln


Jag låtsas
som att ingenting
just ingenting
har hänt




Fri vers av Razor Johansson
Läst 298 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-02 23:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Razor Johansson
Razor Johansson