Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens gåta är härmed löst

Vad är kärlek?

Denna fråga har Gehenna grubblat över i mången år. Utan att finna några tillfredställande svar. Men se! En dag bestämde sig Gehenna att åka på en resa till vinets förlovade land, la France, närmare bestämt i regionen för rödvinets top of the pops: Bordeaux.

Här fick Gehenna till livs icke endast intagandet av fast och flytande njutning, utan även ock lite kunskap om vinkonstens svåra väg. För att få ett fint och fylligt rödvin bör man låta det lagras på fat av trä som kommer från speciellt utvalda ekträd. Dessa kärl framställs naturligtvis också de efter en gammal traditionell hantverkskonst som övervakas minst lika noga som själva vinkultiverandet.

Nåväl, den röda druvans saft hälles i kärl av speciell ek. Detta unika träd kan ju kallas för kärl-ek. Och vad som kommer ut efter några års lagring av druvsaft i dessa kärl kan inte kallas annat en ren kärlek. Och det är en kärlek som värmer i hjärteroten.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Pitbullpudelns kärna
Läst 287 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-06-04 13:33



Bookmark and Share


  Alva Johnsson VIP
Lite klurig, lite upplysande med humor.
Jag bokmärker
2011-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Pitbullpudelns kärna
Pitbullpudelns kärna