Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JANTE Å JA

Melodi: Jänta å ja

Jante och jag, Jante och jag.
Det går inte alls ihop så särskilt bra.
Jante och jag, Jante och jag -
tror jag aldrig kan gå vägen.

Jag tycker om mig själv.
Det hörs och syns och känns.
Vid jobb-sök är jag helst
min egen referens.
Folk tycker säkert, att jag
överträtt en gräns
och verkar allt för angelägen.

Jante och jag, Jante och jag
Den relationen gör en knappast gla`
Jante och jag, Jante och jag
känner mig obenägen.

Min självbild är nog lika bra
som Jan Guillous,
för väldigt många hämningar har
flytt sin kos -
så allt det typiskt svenska -
det blir snabbt till mos -
för jag är allt för oförvägen.

Jante och jag, Jante och jag
Lever skilda liv, och det
känns väldigt bra
Jante och jag, Jante och jag.
Det är faktiskt är enda vägen.

(För Jante står jämt i vägen!)




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Jonas Hellström
Läst 327 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-06 12:23



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Bra ! Gick bra att sjunga med ! Läs gärna min dikt om Jante (mitt arkiv 2007)
2011-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Jonas Hellström
Jonas Hellström