Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

6/6 en hyllning till Sveriges Gud


Sedan tiden då mina förfäder började dyrka dig har det gått landet väl. Betydligt bättre än för länder med bättre förutsättningar, bättre läge, men med sämre gudar.

I tider då Ditt namn varit hyllat och hållits högt av mitt folk, har Du alltid bistått dem med framgång.

I tider då mitt land förslavat, förskjutit eller förföljt de Dina har landet sörjande drabbats av motgångar.

Då kyrkan blomstrat har folket jublat.
Då kyrkan hycklat har folket lidit.

Då kyrkan predikat Dig har folket frid anammat.
Då kyrkan gått i statens ärende har Din tuktan icke uteblivit.

Då kyrkan skökade, digern spökade,
konventikelförbjöd,
kungen irrade,
och krigen vankades
Skapade Du en plats för de Dina.
Inre frid i tider av yttre strid.

Tack för att Du har varit
inte bara Abrahams, Isaks och Jakobs Gud
Inte bara Israels Gud
Utan också för att Du har varit
Sveriges Gud.

Tack för att Du åter kommer att bekännas
i detta land
som Sveriges enda Gud

Vi behöver nämligen Dig
mer än någonsin!




Fri vers av Regular
Läst 457 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-06-06 14:56



Bookmark and Share


  Msann
Sjukt bra och även sann text!

Älskar raderna "Tack för att Du åter kommer att bekännas
i detta land
som Sveriges enda Gud"! :)
2011-06-08

  Eaglemountains VIP
I sanning väl formulerat - Gud läser .... och hör orden "Vi behöver nämligen Dig
mer än någonsin!" .....
2011-06-07

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Oj, oj så välbehövligt sant och bra skrivet bror....
Applåder i mängd och ett Bo-märke från mig
för denna suveräna text... AMEN!!!!


kb
2011-06-06

    ej medlem längre
Ja så är det, bra skrivet!
2011-06-06

  Bibbi VIP
Veerkligen.

Så är det.
2011-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular