Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RÖVSLICKERI

Bakvänd livsstrategi

Melodi: Turalleri

Ja, människan - hon har sin livsstrategi.
Rövslickeri, rövslickera.
Det är en taktik som har stått henne bi.
Rövslickeri var da`.

När makten den härskar -
vi darrar som löv,
så därför vi lärt oss
att jämt slicka röv.

Rövslickeri, rövslickera,
rövslickeri var da.

Visst låter det fult,
visst är sanningen besk.
Rövslickeri, rövslickera.
Att så mycket runt oss
består utav fjäsk.
Rövslickeri var da`.

Visst kan man väl hävda:
- Det är synd och skam,
att slickar man bak,
så kommer man fram.

Rövslickeri, rövslickera,
rövslickeri var da`.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Jonas Hellström
Läst 292 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-06-06 18:51



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Ja, denna företeelse tycks ju ha fått en slags hausse ,tyvärr ! Den börjar ju snarare bli mer regel än undantag.....
2011-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Jonas Hellström
Jonas Hellström