Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En värld i rörelse

Rörelser
och motrörelser
samhällskroppens individer
i olika positioner och sammanhang
är i ständig rörelse
inget är beständigt
det som var sanningar och trygghet igår
är osanningar och otrygghet idag
till detta spänningsfält måste vi hela tiden
förhålla oss

Vi lever både i spänningens
möjligheternas och skräckens tidevarv
det som var långt borta igår
är nära idag

Världen har krympt
människor möter människor
mångfalden hissnar och berikar
men i skuggorna finns mörkrets krafter
endast med öppenhet
tron på demokrati och solidaritet
och människors lika värde
kan vi mota dessa krafter
som vill förgöra och förgifta
det finaste vi har
LIVET

Tänk på att vår vandring är kort.....




Fri vers av AA VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-06-06 23:09



Bookmark and Share


  Järnkatten
Bra skrivet, det kan inte sägas för många gånger..!
2011-06-09

    ej medlem längre
En riktig brandfackla! Bra där!
2011-06-07

  jagärmonstret
filosofiskt!
2011-06-06

  Ninananonia VIP
Så berör du med dina ord! :I
Mycket bra!
2011-06-06
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP