Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vissnad

 

 

mina marker är

 

vissnade

 

 

alltmer

 

 

ser jag

 

 

 

mina ensamma stränder

 

där vattnet ryggar

vågorna söker ej vägar till

 

där vattnet inte krusar sin yta av min blick

 

 

 

ja

 

jag vet

 

solorden kommer från urkällan

ur hennes öga

 

det står en brunn dit du kan  vandra

locket öppnas vid dina händers rörelse

skåda solbladen stiga upp ur hennes öga

 

 

det växer ett träd

livets

där vart blad rör vid varandra

där krona skänker lindring däri dina fötter bränns

där stammen är fylld av längtan till att böja sig

röra vid ditt trötta

 

ökenvinden andas

hon höll alltet i sin famn i sitt bröst

släppte detta fritt

hon vattnade jorden med det upptagna smälta lidandet

i berg

ur berg

växa den vita liljan

gralens kalk

 

ja allt detta vet jag

 

dammet lägger sig efter trummans virvlar

ödslig öde marker blickar jag in i

 

 

alltmer ser jag mina ensamma stränder

 

där vattnet ryggar

vågorna söker ej vägar till

 

där vattnet inte krusar sin yta av min blick

 

sakta sjunker jag in i

sanden

 

 

sanden   bevarare

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 311 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-06-07 15:14



Bookmark and Share


  Mona Drugge
Vacker och smärtfylld ton. Vissnad för att åter blomma. Berörande.

Bokmärks!
2011-06-09

  Ninananonia VIP
Vacker,berör,vissnad :I
2011-06-08

  Elaine.S VIP
Som den finaste tröstevisa...
2011-06-07

  poetryGirl
vackert verkligen....
2011-06-07

  evana
En smärta visar sig i sin skönaste skrud!
2011-06-07

    ej medlem längre
Så vackert berörande att jag bokmärker! :)
TACK VACKRASTE!
2011-06-07

  lisa"puzzle"svensson
sorgset och vemodigt, jag rörs av dina ord
2011-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser