Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...om att inte passa in...


På andra sidan skolgården

Kan du minnas känslan
när ingen hörde dina ord
Minns du hur du stod där ensam
på andra sidan skolgården
När du såg de andra leka
du gick alltid för dig själv

Minns du vad dina föräldrar sa
när du berättade hur det var fatt
Kommer du ihåg alla kvartsamtal
alltid sist som den besvärliga
Alla långa möten sent på kvällen
där ingen tog det på allvar

Minns du hur du sparkade dig trött
bara önskade att duga
Och hur du sedan slöt det inom dig
som ett skydd mot det onda
Kan du se hur det ännu påverkar dig
det dom gjorde mot dig då

Tror du de andra inser vad dom gjort
hur dom påverkat ditt liv
Kan du tänka dig att dom minns
det som hände på skolgården då
Minns dom hur dom agerade
i alla korridorer och klassrum

Minns du alla blåmärken
alla dagar med ömma kinder
Kommer du ihåg alla djupa sår
som dom skar i din själ
Ser du hur såren ännu inte läkt
hur ont de ännu gör




Fri vers av crea diem
Läst 284 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-06-07 19:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

crea diem
crea diem