Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Disets Lustgård

Du, min drömmare. Vad gör du där?
I mitt inre.
Griper tag i mina känslor, rycker till, och sätter mig i rubbning.
I en värld där jag är kvinnan, du mannen, och livet är ett öppet lustspel.

Vad gör du där? Sporadiskt återkommande.
Jag väntar dig med ånger och med längtan.
Fast i min kluvehet men lockad av din närvaro.

Och med gryningen i en dimma på difust avstånd, inlindar du mig.
Du, mitt förbjudna.

Du besöker mig i ett tillstånd utan gränser, och jag faller handlöst.
Fängslade i ett pulserande dis, rör vi oss hänfört.
Du, mitt fördolda.

Varför just du? Regelbundet återkommande.
Du lyfter mig över hämningar i den värld som är min om natten.

Vad gör du där? Som en lockande skugga.
Du rör dig i mig och i mitt inre.
Jag välkomnar ditt intrång.

Stanna kvar här. Du, min drömmare.
Fyll mig med din närvaro, mätta mina lustar.
Håll mig drömmande, håll mig i ditt omfång.

Utanför stiger vardagen fram och du dröjer dig kvar vid min sida.

När kommer du nästa gång? Du, mitt hemliga.
Ja, jag välkomnar dig.
- Men bara där, i disets lustgård.




Fri vers av Erika Liljegren
Läst 213 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-06-08 09:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erika Liljegren
Erika Liljegren