Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett skede

Jag färdas ömt,
i en vagga av ek;
där utanför finns vind, finns liv,
finns du.

Jag reser mig upp,
i en obekant omgivning;
där i närheten finns lycka, finns omsorg,
finns ni.

Jag driver förbi,
i en tid ej gripbar;
där runtom finns utveckling, finns makt,
finns tvivel.

Jag stannar upp,
i ett svidande virrvarr;
där omkring finns hav, finns regn,
finns tårar.

Jag springer omkull,
i en ojämnhet av tvekan;
där någonstans finns blod, finns krig,
finns död.

Jag färdas ömt,
i en kista av ek;
där inuti finns sorg, finns kärlek,
finns jag?




Fri vers av Erika Liljegren
Läst 309 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-07-15 13:44



Bookmark and Share


  ellenheiman
jag gillar dina ord och formuleringar.
2011-10-06

  cilax VIP
Jag springer omkull,
i en ojämnhet av tvekan;

är så vackert. Tycker mycket om din dikt
2011-07-15

  mickech
Vackert diktat!!
2011-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Erika Liljegren
Erika Liljegren