Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äkta vänskap

(foto: Parv Kaushik, Indien)




Ibland glömmer jag att tänka på mig själv

ibland glömmer jag

att tänka på mig själv

helt upptagen med

hur det går för andra

att de som jag bryr mig om

faktiskt kan gå sönder

rentav försvinna

jag

vill försöka stötta

dem som lutar

lite väl betänkligt

för varje människa

har inte kraft

att bära ens sitt eget

universum

hur länge som helst

så ibland kommer jag ihåg

hur det känns när man vacklar

under något hårt och hemskt

och vet

att när ingen hjälp finns att få

lär man sig vem som är ens vän




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 426 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-06-10 00:35



Bookmark and Share


  Shahla Haghi
ATT SKRIVA OM DET ÄR EN STEG FÖR SIG MEN BLI INTE NÖJD MED. VI MÅSTE BÖRJA NU. TA HAND OM OSS SJÄLVA. DIN ORD LÅTER SOM EN RINGKLOCKA I MIN ÖRA MED. TACK
2011-10-04

  Lena Själsöga Keijser
dina ord är varmagoda

och andas dina hjärtvingar
2011-07-31

  Lena Renman
Visst är det som du skriver
2011-06-21

  Minkki VIP
en text jag blir varm i hjärtat av att läsa, tack för den och det!
2011-06-12

  Kim VIP
Ja det brukar inte bli så många kvar när det blåser hårt!
2011-06-11

  Anna*
Det är så sant det du skriver! Först och främst behöver vi vara vår egen bästa vän och sen visar det sig vilka de äkta vännerna är - de som vårdar sig om vår sårbarhet! ♥
2011-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström