Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


TANKAR I SOMMARDAGEN

sitter på min altan
hör fåglarnas sånger

hör hur deras toner
ändras det låter som
varningssignaler i mina
öron

det är varmt och kvavt
molnen blir mörkare
solen hetare

jag ser på himlen
ser hur molnen
vandrar allt snabbare

så försvinner solen
dom första regndropparna
landar på marken

det blir lite svalare
jag sitter kvar äntligen
känns det skönt hettan
är borta det går att andas

fåglarna tystnar det hörs
ett muller långt bort
åskan är på väg men en
stund till stannar jag ute

så kommer det stora
regndroppar som når
ända fram till stolen
där jag sitter

jag går in drar till dörren
men lämnar en springa
öppen

så ser jag första blixten
och hör åskan som nu
kommer närmare

jag stänger av datorn
drar ur alla kontakter
till den

telefonen drar jag också ur
det blir mörkt sätter mig
och försöker läsa men det
är för mörkt

jag blir trött går och lägger
mig ser ut genom fönstret
ser blixtarna det står inte
på förrän jag somnar

när jag vaknar en timme
senare har solen kommit
tillbaka

jag går ut på altanen och
sätter mig igen nu är det
skönare inte så kvavt som
innan regnet

så jag stannar ute tills det är
dags att gå in och laga mat
tänker när maten är färdig
ska jag gå ut och sätta mig
och äta?

men jag gör inte sätter mig
vid köksbordet känns bättre
än att sitta ute och ha alla
blickar på mig

jag kan visserligen sätta upp
parasollet så jag sitter hellre
inne och äter och går ut när
jag ätit färdig






anits 11 juni 2011









Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-11 20:51



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Andas harmoni.
2011-06-13

  Maria T
Du måste nog göra en liten
matplats till dig på altanen.
Det är ju så skönt att sitta
ute och äta
2011-06-12

  Eva Helene VIP
Ja, så gott man mår när åskan har rensat luften!
2011-06-12

  Michaela Dutius
Åskan rensar-så sant
en vacker dikt!
2011-06-12

  Sofhia Wirström
fin dikt om en stund i ditt liv. Vi har inte fått någon åska här heller.
2011-06-11

  Larz Gustafsson VIP
Fin blombild.
Inga tecken på åska här.
2011-06-11
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP