Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ögonbrosch

 

 

mina ögon andas doft

doft av jasmine

ur pärlor

vitlysande skönhet

vid hennes fötter

niga

förgätmigej

i hennes famn lever ask

 

i dagstrands händer syntes sjös vågskrud bära

vita rosor vita anemoner

och stenen mitt i strömmen

är du en säl

 

spillkråka skrattade gladeligt i vindförne

duvhöken bar bud i näbb

tärna cirklade

ovan träden

vassen bugade inför näckrosors hjärtblad

skrivna oskrivna

 

sakta värdigande skrider regnbågsfolken ur sunnan

kvinnors händer är rosenskålar

skimrar pärlamors

prismatoner

 

 

regnbågskrigare

i vackerljus

kärleksvisa

männens mantlar böljar

allt djupare

rör vid brösthöljda öppnas

de spänner halvcirkels båge

 

allt

är

upphörande

rörelse

 

åsktrumman manar vindhävd in i ro

 

blixt

upplyser

 

cirkel fullbordas

 

i tacksamhet böjer jag mina händer

andas in solregn

 

 

det växer ett träd i havet

i det trädet slår ut sitt långa hår

frigörs flödesljuskälla ur amforiner

 

har du vandrat

vandrar du i dina

okända skogar där blad slyn lianer

undervegetation

sluter

sig

 

bakom dig

framför dig

om dig

 

slutes

ogenomtränglig

 

du kan ta fram

macheten

och

slå

slå dig fram

 

har du sett

hur slutes ogenomtränglig genast

genast reses igen

igen

igen

igen

 

du håller macheten i din hand

 

en orkidetår faller

i din huvudskål

 

kolibri kysser din slutarhand

 

du håller palmblad i din hand

 

orkidefjäril öppnar

 

har du upplevt näktergalen lyfta ditt bröst

genom under

viker vegetativ knopp ut meditativ vaken månregnssång

 

ja jag vandrade och såg

nakna träd skrudas av under

 

det sker var gång du blinkar grumsslammet ur

 

din ögonbrosch

 

 

i tacksamhet böjer jag mina händer

andas in solregn

 

 

det växer ett träd i havet

i det trädet slår ut sitt långa hår

frigörs flödesljuskälla ur amforiner




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 234 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-06-11 23:11



Bookmark and Share


  Anira
Känner doften av jasmin

förnimmer dofterna

Vackert målar du än en gång med dina ord en vacker bonad
2011-06-14

  Mona Drugge
Fantastiskt vackert och fint. Gillar mycket början på denna ögonbrosch. Jag ska bära med mig denna i natten.

Tack för att du skriver.

Bokmärks!
2011-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser