Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Folkslag och livslag

 

Var människa har sin egen vandring
över Moder Jord

När vi beträder henne
vidrör vi det skapade

Ni som säger er veta, vad känner ni
när solen värmer er skuldra
medan utsikten växer fram?

Har ni levt med gryningen som en
väckande ton?

Har ni känt skymningen landa i 
hjärta och tanke?
 

Ni som låter era bröstkorgar vidgas
har ni hört livets sång?
 


Har ni någonsin hört dem som smyger
på tysta fötter berätta...

Hur alla folk är ett 
för att alla jordlinjer möts

Hur livets träd rör sig
och ändå håller samman

Det vilda, det tama, det brinnande
och svalkan i årstiders gång



Om ni kan känna vördnad
i allas lika värde

Då vet ni att växtkraften
hittat en boning i er

Förgrena er

Låt solstenar och månplatser
väcka och vila er till liv



Vi, är, en, tid



Jorden är en fasthet
som rör sig som den vill

När vi rör oss i dess närhet
kan vi höra hur den andas

för oss, för livets skull
får vi finnas i allt skapat



Hör

lyssna in sången hos dem
som rör sig med tysta fötter

Lär

av dem som känner jordens
hjärtslag i trummans takt



Säg aldrig att sången aldrig
blev känd

Säg aldrig att livet gick för fort

Vi är en tid
Den är nu

Den har aldrig menat något annat,
därför lever vi, nu

i allt skapat

 




 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 646 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-06-17 23:02



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
En hyllningsdikt till skapelsen, livet omkring och i. Jag tycker om tanken bakom. En lågmäld och kärleksfull vädjan. Besinning till alla och envar. Detta med att låta sig stanna upp i steget, slå sig ned, koppla in trådarna till det så världsberömda nuet. Jo omtalat, omsusat, besjunget, misshandlat, misskrediterat är det ju, nuet, dessutom ack så svårfångat, så lättillgängligt. Allt på en och samma gång. Det ligger liksom i dess lika ruvande som flyktiga natur. Det kan förresten vara hur det vill med den saken. Väl värd en vacker text, en psalm är det minsann ändå.

Jag lyfter min hatt.
2011-06-21

  Nils Teodor VIP
Vacker och berörande dikt
2011-06-19

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Hjärtligt tack att vi fick lov att publicera denna text på:
http://ljusetkommer.se/texter/979
/Tor-Björn

2011-06-19

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Jättebra!
2011-06-19

  Peter Matsa
En dikt som nuddar vid det stora. Den berör starkt.
2011-06-19

  Lena Själsöga Keijser
jag bugar mig djupt

lägger handen vid mitt bröst
säger

TACK
2011-06-18

  Catharina Edin VIP
Fantastiskt vackert, yessir -
2011-06-18

  Larz Gustafsson VIP
Check. Check. Check. O s v.

Detta är mycket vackert skrivet.
2011-06-18

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Oj, en sån underbar...
Man blir helt uppslukad på ett härligt sätt...
En text som jag kommer att återkomma till många gånger,,,, ;)
applåder ´+ Bo-märke


kb
2011-06-17

  anits VIP
Underbart, starkt, berörande, mycket
klokt och tänkvärt skrivet
2011-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP