Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag medger ogärna att jag inte är någon 'hejare' på finska, men räknar helt kallt med att det är inte läsaren heller. Det fattas ett 'i' i texten, men det skiter jag i.


På ren och oförfalskad finska...





...heter helikoptertur helikopterilla.
Ingen vidare reklam
för om man

som djärv finländare
vill hyra ut
helikopter för turer

finska fjällvärlden till
tvehågsna svenskar vilka
är på semester




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-15 19:08



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jag är benägen att hålla med,
det var illa (av mig)
2011-06-15

  T. André B.
Hm, helikopterilla betyder egentligen "med helikopter". Helikoptertur är kiertomatka helikopterilla.. Som barn till lärare är jag petig och jobbig av naturen.
2011-06-15

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Jag tycker ännu bättre om det estniska ordet för bank, nämligen - pank.
2011-06-15
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP