Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

täcket

 

 

och muren reste sig

 

 

mitt liv drog bort

det kom

 

drog

bort

 

drogs bort

ett utslitet täcke

 

kunde jag säga lika fort vore det en välgärning

det drar bort

en seg klistervind är det

 

 

jag ser stammar falla

i trädsalars inre

 

furor

faller

 

 

och jag spann silkestrådar

skrudade träden i skimrade vitt

i pärlamors

böljande siden

 

pärlemormoln andades

seglade ögon

strålande

i ljus

 

 

nu hänga torkade

svarta kokonger

 

 

och tjärnen brast i det tjärnen såg mina ögon gråta blod

 

och muren reste sig

en svart våg

lades

över

 

 

genom pyramidens sprickor glimrar ljusen i tusenfalt

 

hur många gånger har jag vandrat

 

 

söker värma mitt ansikte vid

eldens skimrande röda händer

 

vinden vände sitt ansikte till

säg ej att alla vackra dagar är över

ty dessa är aldrig över

säg ej att alla vackra nätter är över

ty dessa är aldrig över

säg ej att alla vackra stunder är över

ty dessa är aldrig över

 

möjligen är dessa

rosenbladstäcke

över dig

i det du vandrar dina sömnstigar

i vakenljus drömvärnan

 

 

så döm mig till att leva mitt hjärtas dröm

 

vinden såg in i mig

misströsta icke

anden dömer dig i kärlek

i kärlek till kärleks livsvilja

 

ändå

 

mitt liv drog bort

det kom

 

drog

bort

 

jag ser stammar falla

i trädsalars inre

 

furor

faller

 

och jag spann

silkestrådar

 

skrudade träden i skimrade vitt

 

i pärlamors

böljande siden

 

pärlemormoln andades

seglade ögon

strålande

i ljus

 

och tjärnen brast i det tjärnen såg mina ögon gråta blod

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 159 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-06-15 21:33



Bookmark and Share


  Mona Drugge
En sorgsen ton i vackerljus av längtansdrömmar.
2011-06-18

  Ninananonia VIP
Du skriver så vackert om detta täcke...
2011-06-15

  Ninananonia VIP
:)
2011-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser