Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Murarnas mur

Det är de subtila murar som finns
mellan oss
som byggts upp i hägnet
av att det är något gott

Det som är
vårt moderna samhälle
innebär både möjligheter
men också en slags fångenskap
i valfrihetens fyrverkeri
där rikedom, utbildning och nätverk
är kvittot på att vi duger
och får vara med i leken

De subtila murarna
är transparanta så att
de som befinner sig utanför murarna
kan titta in och drömma eller förakta

Det är alltfler som är hänvisade
till att stå utanför murarna
passersystemet är välkontrollerat
och omgärdat med regler

Murarna består




Fri vers av AA VIP
Läst 465 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-16 01:09



Bookmark and Share


  Linaballeriina
Hemskt sann text, Jag skulle sätta nätverk på första plats. Kontakter är nästan viktigare än att vara välutbildad idag. I allafall i min bransch där jag känner igen mig i texten. Bra skildrat!
2011-06-19

  Ninananonia VIP
Brrr... ja tyvärr.. men ibland räcker det inte med utbildningar...
man kan hamna utanför ändå... pga maktmissbruk från de som styr...
avundsjuka kan skapa murar av stål...
2011-06-19

  Järnkatten
Så sant så det är vidrigt, faller man utanför så är vägen enbart stenig och svår...applåder!!
2011-06-16

  Sofhia Wirström
du skriver klokt och bra...
2011-06-16

  Sofhia Wirström
du skriver klokt och bra...
2011-06-16

    ej medlem längre
Ligger mycket i det du skriver, men inte bara samhällssystemet bär murar, de största murarna finns nog i vårt mentala, detta förhindrar många gånger utveckling.
2011-06-16

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Hej,

Nu har jag länkat in denna text i Mur-stafetten på:
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1320849

2011-06-16
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP