Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Röda linjen 3

Men har´u lust att sakta gå och drömma med en vän
låt dig bländas av ljuset över GAMLA STAN eller åk igen
På CENTRALEN springer allt fler bara mer och mer
för stannar för många får snuten krupp och...Skingra er!
En katt kan jaga hermeliner på ÖSTERMALMSTORG
ända in i den goda borg som ger fattiga sorg
med franska ostar fisk och delikatesser
åt små taxar och stans finaste mätresser
Nära torget där Strindberg elda vår nation
vid KARLAPLAN tronar mäktig Sveriges Television
- bakom en mask av smink och maskara
ler hallåor och vackra meterologer så rara
Fast på GÄRDETS isbana
får alla åka skridskor och kana
Tunnelturen är slut
och vi störtar ut
till ROPSTEN där mjuka ord i ljuset falla:
Bilfri stad - tunnelbanekultur är vi alla




Fri vers av claes fredelius
Läst 254 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-17 10:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius