Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

husbo

 

ett hus kan vara så mycket

se rosens

väsen

 

grässtrået

timotej

 

rödklöver

 

stenen, stenar, berg

 

jordar, lera, marker

 

träd vackra träd

 

hav sjöar droppar

 

stjärnor

 

allt

 

allts väsen

 

 

vad ser barnet

barnet ser ett hus

 

ser barnet ett hus

 

eller är huset ett ansikte

 

är det ett hus barnet ritarmålar eller ett ansikte

är dörren en mun

är fönstren därovanför ögon

 

barnet målar en dörr

ofta med klyka eller handtag – jag styr mina ord

 

ja är dörren dörr eller är dörren talorgan

 

i fönster målar barnet gardiner blommor

en blomma i vart och ett av fönstren

 

vad kan detta visa; jag sluter mina ögon i begrundansljus

mina ögon är blommande

 

huset har ett tak

tegelpannor

 

vågiga vågor andas

andas hav

 

skorsten målar barnet med eller

utan rök

är skorstenens ångmaskinens ventil

backventil

 

beskydd för övertryck

 

ja

kanske är huset ett ansikte

ändå

 

huset, redet, boet, hemmet

 

jag är i mitt hem

 

är ansiktet mitt hem

kanske är det så

 

barnet målar staket

jag värnar om mitt ansikte, mitt hem

 

du kan ej dricka mina ögon utan mitt medgivande

du kan icke andas mig utan mitt medgivande

 

barnet målar en grind

leder in – jag öppnar stänger i min livstakts steg

 

gräs andas grön blommor prunkar, ofta i prydliga rabatter

 

 

staketet kan ju vara bilden av barnets tänder

jag tuggar min näring samt smälter dess börd

 

staketet kan vara ryggraden

jag reser mig ur liggande in i stående vilja i

 

jag är den jag är

 

 

ett hus kan vara så mycket

se rosens

väsen

 

grässtrået

timotej

 

rödklöver

 

stenen, stenar, berg

 

jordar, lera, marker

 

träd vackra träd

 

hav sjöar droppar

 

stjärnor

 

allt

 

allts väsen

 

 

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 141 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-06-17 21:46



Bookmark and Share


  Anira
Vackert Hus Du bygger här.....
Själens hus...en plats för hjärtan ....
2011-06-20

  Mona Drugge
Helt underbar.
2011-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser