Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto. det är skönt att skriva ner tankarna som kommer och går.


Lördag 18 juni 2011

regnet kommer och går
utanför mitt fönster, ibland
skingras molnen, solen vill
titta fram men har ingen
chans mot dom mörka molnen

just nu står min bil ensam
på parkeringen, det är många
som stressar, åker iväg så
hem igen

det är snart midsommar, och
firandet har säkert börjat i
någon liten by, så är det här
i dalarna, nästa alla byar har
sitt eget midsommarfirande

jag har kommit igång att städa
sovrummet, äntligen, mattorna
ligger på stolen ute på altanen
nu är det bara dammsugning
och att torka golven med såpa

jag jäktar inte tar det i min egen
takt, det går bäst då, är trött
efter nattens dåliga sömn, får
vila lite när jag är färdig med
sovrummet

idag fyller ett av mina barnbarn
elva år, jag hoppas kortet jag
skickat till honom kommit fram
ska ringa och säga grattis lite
senare

hoppas det passar att jag kommer
med ett litet paket någon dag, det
måste passa dom, annars har jag
känslan av att störa

jag är glad att jag plockade blommor
i torsdags och var till kyrkogården med
då höll det uppe och solen sken och
värmde, hade jag väntat tills idag
hade jag behövt stövlar, mina håller
inte tätt så då hade mina fötter blivit
blöta vad jag än haft på fötterna

salladen i min kruka har kommit upp
så idag ska jag ta av den till middag
den smakar säkert bättre än den jag
köpte sist, den var inte god, fick slänga
mycket av den

här sitter jag och skriver ner tankarna
som kommer och går, kanske dags för
en kopp kaffe innan jag städar färdigt
satt och läste en stund när jag åt frukost
blev tvungen att lägga undan boken
så jag inte ser den, har svårt att sluta
läsa när den är så spännande och
mycket rolig

jag har hört talas om den, så fick jag
ett erbjudande på sjuttiofem procent
om jag handlade en viss dag, då passade
jag på att köpa boken, och det ångrar
jag inte

på biblioteket var kön lång för att få
låna den , hundraåringen som klev
ut genom fönstret och försvann
läs den, roligt att läsa något humoristiskt
någon gång också




anits 18 juni 2011











Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-06-18 13:29



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Fin betraktelse.
2011-06-18

  Anya VIP
Boken är bra. Fin skildring av hur tankarna kan gå.
2011-06-18

  Larz Gustafsson VIP
Själv tar jag totalt avstånd från det hedniska midsommarfirandet.
2011-06-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP