Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är X:et på kartan som ska leda mig till ett evigt liv

Jag står här och tittar ner i mina händer, funderar på hur spådamer kan se ens öde med hjälp av de så kallade "livslinjerna".

Jag låter mina händer falla ner mot marken, stirrar mot havets horisont, låter mig bli förblindad av naturens skönhet och går ner mot vattnet och låter det föra mig mot en värld där "livslinjerna" leder mig till dig.

Jag går upp på en varm strand, ser något sticka upp ur sanden.
En märklig karta som jag frestas till att följa.

Den för mig genom tät, kvav och fuktig djungel, genom hårda, mjuka och motbjudande underlag, upp mot iögonfallande höjder och ner mot vackra vattendrag.

Kartan leder mig på den resa jag länge drömt om och jag närmar mig målet.
På en sten ser jag konturerna av en stark och stabil man, kan detta vara möjligt.

Jag närmar mig honom tills vi står öga mot öga och hans bländande Frodo-ögon visar mig hur mitt liv kan bli om jag accepterar honom som kartans gåva.

Uttömd på energi och lycka säger jag:

Du är skatten jag sökt efter i hela mitt liv
Det där X:et på kartan som ska leda mig till ett evigt liv

Äntligen har jag funnit dig.

Han ler mot mig, tar min hand och tillsammans går vi mot möjligheternas oändlighet.

Jag vaknar upp ur mina drömmars minne, vänder mig mot min partner, kysser hans kind och somnar om.




Fri vers (Fri form) av AminaKrantz
Läst 314 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-30 09:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AminaKrantz
AminaKrantz