Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Malign tumör

Du är cancer
i mig

Trycker dig in
som en borrmaskin
etsar sig fast,
förgör mig

Likt en malign tumör
växer du okontrollerat
åt alla håll

Jag vill inte ha dig kvar,
inte tappa mitt förstånd

Ändå säger du hej,
jag är här
hos dig

I varje dröm,
i varje vändning
jag gör

Vill du veta en sak?

Jag hatar dig ibland
avskyr, känner hur cellerna
värjer sig,
vill dö
ifrån dig

För jag önskar inget hellre
än att det blir du och jag
eller att du dör,
helt och hållet
liksom försvinner

Jag skulle gå på din begravning,
stirra ut i tomma intet
lägga en blodröd ros på din kista
för den tid som var vår
för den tid som vi älskade

Allt annat
är ett skämt


Och för det skulle jag lägga
en svart ros
för allt som inte blev,
för det som skulle varit
för det som inte är värt att minnas

Jag älskar dig,
de tre orden
skulle du få ta med dig

Trots att du
inte är
i närheten
av värde
för dem

Men jag skulle inte kunna låta bli




Fri vers av Vittra
Läst 362 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-23 00:18



Bookmark and Share


  volaille
allt annat är ett skämt .... snyggt
2011-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Vittra