Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvällsfundering

Sitter försjunken i orden

Från den öppna balkongdörren
sveper stadens brus in
men även en känsla av
stillhet
att det är en annan rytm
i staden

Minnena från midsommar
finns kvar
möten med människor
sill och potatis, glam, midsommarstång
och alla övriga ingredienser i det som utgör
midsommar

Sitter försjunken i orden
och blickar framåt mot en
ny arbetsvecka

Då orden
ska brukas
och stå till tjänst
i ordfabriken

Ser framåt och anar
semester
då orden får vila
de briljanta meningarna
läggs på hög
i ordbanken
där de förädlas
för senare andvändning




Fri vers av AA VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-06-26 22:17



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Kanske tar orden semester - eller så danasr de medan hjärnan sommarvilar...oavsett - en vacker dikt
2011-06-29

  M M Mannheim VIP
Finstämd dikt, men är du säker på att orden tar semester.
2011-06-28

  Linda CH VIP
Sköna tankar i sommarkvällen. Härligt med ordens förädling för senare bruk! Applåd!
2011-06-27

  Sofhia Wirström
fint skrivet...fina funderingar.
2011-06-26

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Får man ränta på ränta
i ordbanken?
2011-06-26

  Sonja Sidorow Lapington
enkelt i sin lilla storhet
2011-06-26

  Ninananonia VIP
:) Ja det är härligt...

förädling är ett vackert ord... med mycket känsla...


Tack för dina funderingar... som jag gillar... mycket...
2011-06-26

  thyra
Stillsam och skön fundering!
2011-06-26
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP